Verkoop Proces

VERKOOP JOUW KLEDING EN VERDIEN GELD

Heb jij besloten om jouw mooie kleding in te brengen dan verwelkomen we je graag in onze winkel.
Een afspraak maken is niet nodig. Je kunt inbrengen tijdens onze openingstijden.
Er zijn voldoende parkeergarages in de directe nabijheid.
Laden en lossen kan tot 12.00 uur voor de deur.

Inschrijven

Een medewerker zal je nog eens uitleggen hoe het selectie- en verkoopproces werkt. Er wordt een consignatie overeenkomst opgesteld, je ontvangt een uniek klantnummer en een inbrengbewijs.

Hierop staat binnen hoeveel dagen de inbreng wordt nagekeken. De norm is 7 dagen. Bij uitzondering kan dit iets langer duren. Echter, nooit langer dan er op het inbrengbewijs staat. De ingebrachte tassen worden gelabeld en binnen 7 dagen (mits anders aangegeven op het inbrengbewijs) nagekeken.  De kleding die geschikt is voor verkoop hangt binnen diezelfde termijn in de winkel.

Op de dag dat jouw kleding ter verkoop in de winkel hangt, ontvang je van ons een e-mail met daarin het aantal items die zijn ingenomen. Let op: Wij specificeren de kleding alleen op rubriek (zie voorbeeld).

In de mail wordt de term “Inbrengdatum” gebruikt. Hiermee wordt bedoeld de datum waarop we het hebben geselecteerd. De term “ retourdatum” is de datum waarop jij niet verkochte kleding kunt ophalen (indien die niet naar een goed doel mag) en jouw verdiende klantdeel kunt laten uitbetalen.

Wees niet getreurd

Het kan voorkomen dat (een deel van) jouw kleding in perfecte staat verkeert, en we het dan toch niet innemen. Wees niet getreurd. Dat komt omdat we op de voet volgen waar onze klanten behoefte aan hebben. Wat uit is, nemen we niet meer in. Het heeft daarom geen zin om kleding in te brengen die al ouder is dan 2 jaar. We zijn een luxe boetiek die recente tweedehands kleding verkoopt, geen vintage store. Merken zijn voor ons van belang voor het bepalen van de prijs. Het model en de staat waarin een item verkeert is bepalend voor inname. Tassen waar kleding is ingepropt, kleding die niet fris ruikt en items die niet in nieuwstaat verkeren moeten we helaas weigeren aan de balie.

Verkooptermijn verkoop proces

Verkooptermijn

Jouw geselecteerde kleding hangt maximaal 6 weken in de winkel. Zo houden we de collectie vernieuwend. Jij verdient 40% van de verkoopprijs.

Steun anderen

Bij Helemaal JIJ bepaal jij zelf wat er gebeurt met jouw niet geselecteerde items en niet verkochte spullen.

Wil je dit graag weer ophalen, dat kan. Let er dan op dat je niet geselecteerde items ophaalt binnen 7 dagen nadat je van ons een mail hebt ontvangen. Spullen die aan het einde van het verkoopproces niet zijn verkocht kunnen worden opgehaald tot 14 dagen vanaf de retourdatum.

Je mag er ook voor kiezen om niet geselecteerde en niet verkochte items bij ons achter te laten. Wij zorgen ervoor dat die kleding goed terecht komt. Daarvoor benaderen we goede initiatieven in de regio. Indien jij een stichting kent die zich inzet voor minder bedeelden en die tweedehands kleding goed kan gebruiken, stuur dan een email naar Venlo@helemaaljij.com.