Verkoopproces

Cash voor jouw kleding

Je bent helemaal ready om te cashen met jouw kleding. Tijdens onze openingstijden kun je zonder afspraak binnenlopen. Lever jouw inbreng aan de balie in. Een medewerker zal je uitleggen hoe het selectie- en verkoopproces werkt. Er wordt een consignatieovereenkomst opgesteld en je ontvangt jouw persoonlijk klantnummer en een inbrengbewijs.

We zijn natuurlijk benieuwd naar jouw inbreng. De door jou ingebrachte tassen worden gelabeld en zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 7 dagen nagekeken, ten zij anders aangegeven op het inbrengbewijs. De geselecteerde items die geschikt zijn voor verkoop hangen binnen diezelfde termijn in onze winkel. Op dezelfde dag dat jouw kleding voor de verkoop in de winkel hangt, ontvang je een e-mail met daarin het aantal ingenomen items. Let op: kleding wordt gespecificeerd op rubriek, dus niet op merk of soort kledingstuk. In de mail wordt de term ‘inbrengdatum’ gebruikt. Hiermee bedoelen we de datum waarop het geselecteerd is. De term ‘retourdatum’ is de datum waarna jij aansluitend 14 dagen de tijd hebt om jouw onverkochte kleding kunt ophalen* en jouw verdiende klantdeel kunt laten uitbetalen.

*De ervaring leert dat als je eenmaal besloten hebt om afstand van je kleding te doen, de meeste inbrengers kiezen voor de optie: goed doel indien niet verkocht.

Geef het door

Het kan voorkomen dat (een gedeelte van) jouw ingebrachte kleding in perfecte staat verkeert en we het toch niet innemen. Dat komt omdat we de modetrends op de voet volgen en weten wat onze klanten graag dragen. Ook het model is bepalend voor de inname. Merken zijn voor ons van belang voor het bepalen van de prijs. Wat uit de mode is en/of ouder dan twee jaar nemen we niet in. We zijn een luxe modewinkel die recent tweedehands verkoopt en geen vintage boetiek.

Uitbetalen

De verkooptermijn van jouw geselecteerde kleding in onze modewinkel eindigt na 6 weken. Zo houden we de collectie aantrekkelijk, sterk en vernieuwend. Nadat een item is verkocht, duurt het 8 dagen voordat het bedrag op jouw account staat. Dit omdat we een retourbeleid van 7 dagen hanteren. Je kunt er dan voor kiezen om je opgebouwde klantdeel te laten uitbetalen. Uiteraard mag je jouw klantdeel laten verrekenen met nieuwe aankopen.

Duurzaam en maatschappelijk betrokken

Als moderne ondernemer dragen wij graag bij aan een blije en schonere wereld. Dat doen we door bewuste keuzes te maken. 80% van onze collectie is preloved. Niet verkochte inbreng geven wij – wanneer de inbrenger heeft aangevinkt het niet meer terug te willen – een goede bestemming. Zo doneren we incidenteel aan goede-doelen-acties en structureel aan de Kledingbank. De Kledingbank is onderdeel van de Stichting Algemene Hulpdienst Venlo en heeft als doel het gratis verstrekken van bruikbare kleding en schoeisel aan mensen die het heel hard nodig hebben. De organisatie en uitgifte is in handen van vrijwilligers.

Seizoenen

De inbrengperiode is gebaseerd op ons actuele aanbod: kleding die past bij het seizoen.

najaarsmode: augustus t/m oktober

wintermode: november t/m januari

voorjaarsmode: februari t/m april

zomermode: mei t/m juli