lijn icoon voor voorstellen 14485611 Vectorkunst bij Vecteezy

Even voorstellen

Even Voorstellen

Wie zijn WIJ

kledingrek

Astrid

Ik ben een doorwerker, een bezige bij. Kalm en rustig en altijd in om mijn zus Lenny, eigenaresse van Helemaal JIJ, te helpen waar ik kan.

Mijn talenten

Het overzicht behouden wat er ook gebeurt, is een eigenschap waar ik in de winkel veel aan heb. Klanten complimenteren me daar vaak mee.

Mijn favoriete winkelbezigheden

De afwisseling trekt me erg aan. Helemaal JIJ is een levendige winkel, er is continu iets te doen: van kleding prijzen, de winkel restylen, klanten helpen tot de werkzaamheden achter de schermen.

Mijn meest memorabele klantervaringen

Door mijn kappersbagage en mijn ervaring in de modebranche kan ik klanten regelmatig van tips voorzien die voor mij vanzelfsprekend zijn, maar die voor specifieke klantvragen vaak de oplossing bieden.

Mijn kledingkast

Mijn kledingkast, zeg maar walk-in-closet, puilt uit; ik heb een schoenen- en tassentic. Mijn man zegt meer dan eens: ‘Je kan zelf een winkel beginnen.’ Maar al mijn overbodige spullen verkoop ik nu natuurlijk bij Helemaal JIJ. Doordat ik zoveel dagen tussen de prachtige preloved fashion sta, is het logisch dat er geregeld iets aan mijn vingers blijft plakken.

Nicole

Ik ben het nieuwe spontane gezicht bij Helemaal JIJ. Een fantastische uitdaging na 31 jaar mijn eigen kapsalon te hebben gerund. Ik ben geknipt voor de modebranche omdat gevoel voor styling en kleurenkennis raakvlakken zijn met het kappersvak. Dat ik graag onder de mensen ben, moge duidelijk zijn.

Mijn talenten

In onze winkel ben je altijd bezig. Ik werk graag samen in een team, heb aanleg om te organiseren en ben geen stilzitter. Dat komt goed uit, want er is megaveel te doen en we zitten boordevol enthousiaste ideeën. Na decennialang aandachtig luisteren (en geheimen bewaren) kan ik bij wijze van spreken mensen lezen.
À propos lezen: mijn favoriete boekengenre is thrillers. Ik kan er zo in opgaan dat ik zelfs tijdens het aardappels schillen, doorlees.

Mijn favoriete bezigheden bij Helemaal JIJ

Allereerst wil ik eigenaresse Lenny een compliment geven. Dankzij haar en mijn lieve collega’s voel ik me vanaf dag één helemaal eigen en thuis bij Helemaal JIJ. Ik moet nog het een en ander onder de knie krijgen, maar het voelt absoluut niet als de nieuwe die zich moet bewijzen. Lenny is als een lieve fee. Ze tilt je op een warme en positieve manier naar een hoger niveau. Alle winkeltaken zijn leuk, maar tassen uitpakken en de snoepjes ertussenuit halen is het summum.

Mijn meest memorabele klantervaringen

Het aantrekkelijke van de winkel is de sympathieke uitstraling en de mix van second hand en nieuwe items. Op de klantvraag – met humor – inspelen is voor mij een abc’tje. Dubbel enthousiasme als je iemand op aanvraag bijzonder kleedt en diegene zichzelf ook 100% moi & mooi vindt. De bewuste klant liep met de opvallende jas die zat als gegoten trots de winkel uit.

Mijn kledingkast

Mijn kledingkeuze is heel uiteenlopend. Mijn mood bepaalt wat ik draag. Ik koop losse items, zelden een complete set. Eindeloos kunnen combineren is echt op mij van toepassing, net als: shop ‘till you drop. Van nature ben ik een ‘opgeruimd’ type. Mijn kast is efficiënt ingedeeld, op kleur gesorteerd en per seizoen ingedeeld.

preloved fashion

Marly

Over wat voor type ik ben, kunnen we kort zijn: ik ben een aanpakker, een levensgenieter en altijd relaxed.

Mijn talenten

Ik ben een geboren modeverkoopster. Ik ben een gelukkig mens, want ik heb van meet af aan van mijn modehobby mijn beroep weten te maken. Ik ben geboren in Australië en weet moeiteloos comfort en cool te mixen.

Mijn favoriete winkelbezigheden

Verkopen is echt mijn ding. Het klantcontact, een gezellig praatje maken, sfeer creëren, iemand in de mood brengen. Ik dans graag met klanten als ze daarvoor in zijn.

Mijn meest memorabele klantervaringen

Het is fantastisch als een klant uit haar comfortzone stapt en de voorgestelde outfit die tegenovergesteld is aan wat ze normaal draagt, aan probeert. En dat ze dat dan stralend overneemt. Er was een dame van middelbare leeftijd die haar nieuwe kleren meteen aan wilde houden, zo dolblij was ze met haar nieuwe IK.

Mijn kledingkast

Onmisbaar in mijn garderobe zijn fleurige sjaals, omslagdoeken en stola’s, lange rokken en jurken, sprankelende kleurtjes en bijpassende accessoires.

Floortje

Toen Floortje voor het eerst bij ons binnenstapte was ze blij verrast bij het zien van onze collectie. Bij de prijskaartjes werd ze nog enthousiaster. Niet veel later werd ze onze zaterdagcollega. Inmiddels heeft deze Venlose schone de titel ‘Miss Beauty of Limburg verdiend. Een warme felicitatie waard. In haar toespraak vroeg Floortje aandacht voor een betere wereld waarin fast fashion wordt teruggedrongen en recyclekleding een norm is. De allernieuwste carrièremove volgen we uiteraard op de voet. Op 6 juli 2024 doet ze een gooi naar Miss Beauty of the Netherlands. Via https://missbeautynetherlands.com/product/beauty-floortje/ kun je op haar stemmen.

Floortje, het succes is je van harte gegund. Echt missen hoeven we je niet, want jouw foto hangt meer dan levensgroot naast de ingang.

modewinkel helemaaljij

Rhama

Ik houd van het leven en durf te leven: het leven is er om gevierd te worden. Ongeacht welke situatie je doormaakt, probeer positief te blijven. Ik (van origine Palestijn) had met mijn familie een gelukkige jeugd in Moskou. Deze levendige, historische en artistieke stad heeft nog steeds een enorme invloed op mij.

Mijn talenten

Mijn talenknobbel komt me goed van pas in de winkel waar we veel nationaliteiten mogen ontvangen. Verder heb ik een uitstekend aanpassingsvermogen en ben ik een vlugge leerling.

Mijn favoriete winkelbezigheden

Ik heb het geluk ideeën te kunnen ontwikkelen en mijn werkomgeving daarmee op te waarderen. Behulpzaam als ik ben, stel ik mensen rondom mij heen graag op hun gemak. Samen groeien en bloeien maakt happy.

Mijn meest memorabele klantervaring

Ik koos de, in mijn ogen, perfecte jurk uit voor een Duitse klant. Zij zag er in eerste instantie helemaal niets in. Ik zal nooit vergeten toen ze uit de paskamer kwam en iedereen haar bewonderde. Ze straalde van top tot teen.

Mijn kledingkast

Mijn kledingkast is mijn therapeut. Mijn vrijetijdsbesteding is heel uiteenlopend: van hiking tot toeren met mijn auto, van mediteren tot reizen. Mijn kledingcollectie is berekend op elke gelegenheid en op elke mood en daarom breed gesorteerd van: prêt-à-porter, artistiek, bohemien, chic en smart casual.

Cela 

Onze ideeënfee en tekstschrijver heet Cela den Biesen. Haar originele inspiraties verwoorden onze missie in modeland.

Cela: ‘Ik ben helemaal weg van Helemaal JIJ en dat breng ik graag over. Eigenaresse Lenny doet met liefde en plezier waar ze goed in is en dat geluksgevoel geeft ze, samen met haar fashionteam, gepassioneerd door.

Ik ben dol op mooie mode en gewend aan kwaliteitskleding. Vóór Helemaal JIJ schafte ik het liefst van items waar ik helemaal weg was, een reserve exemplaar aan. Want als je met een exclusief en volmaakt item te voorzichtig bent, zul je zien dat je dat juist verpest. Voor mij waardevolle kleding bleef in de ‘kijkkast’ hangen. Ik trok het aan om te spiegelen, maar riskeerde het vaak niet om het aan te houden. Ik was té zuinig op té mooi. Sinds enige tijd weet ik dat meer modemeisjes (en mannen) er hinder van ondervinden, het heeft zelfs een naam: verliesaversie.

Omdat de winkel vanaf de Kwartelenmarkt al een ruimtelijk, licht en zonnig beeld gaf, stapte ik naar binnen, niet wetende dat het een tweedehandskledingzaak betrof. Bij die eerste Helemaal JIJ shopervaring viel ik voor een net binnengebrachte blouson van Comma op de toonbank. Bij Helemaal JIJ is overal maar een stuk van. Schrik en opluchting. Doordat mijn favorieten hier leuk geprijsd zijn, draag ik de ooit dure merken wel én geniet ik van kleding in mijn kast door ze gewoon te dragen. De winkel hangt immers vol met de tofste kleding. Je kunt stellen dat Lenny en haar concept mij onbewust geholpen hebben bij mijn helingsproces en daardoor bijgedragen hebben aan mijn stukje geluk.’