Okraine

GEEF VOOR OEKRAINE

“De oorlog in Oekraïne gaat ons allen aan het hart. Stil zitten is geen optie meer. We willen helpen daar waar mogelijk en roepen iedereen op om spullen die hard nodig zijn te geven voor de mensen die achterblijven in de Oekraïne. Hiervoor fungeren wij zelf als inzamelingspunt.

Wie zijn wij?

Ani van Boetiek Ani en Miriam van Klein Duumpke hebben beiden familie- en/of kennissen in Oekraïne die nu zijn ondergedoken en vrezen voor hun leven. Zij staan in nauw contact met hun dierbaren en horen hoe schrijnend de situatie is. Samen met Jolanda van Joly Fashion en Lenny van Helemaal JIJ slaan zij hun handen in één.  Zij vertellen: “Het voelt alsof we al deel uitmaken van deze oorlog, dit zijn onze “buren”.  Alle scenario’s passeren de revue in onze mind. We vinden het onbegrijpelijk dat dit anno 2022 nog gebeurt in Europa. Om nog maar te zwijgen over de motivatie die er aan ten grondslag ligt. Dagelijks bidden wij dat het stopt.  De mensen in Oekraïne hebben dringend hulp nodig en samen spreken wij de inwoners van Venlo en omstreken aan om te helpen”.

Symbolisch herkenningspunt

Vanaf zaterdag zal er een regenboog van ballonnen de verbinding maken tussen deze 4 winkels. Die boog staat symbool voor de ongrijpbare situatie in Oekraïne en voor hoop. Uit liefde gemaakt en belangeloos geschonken.

Wanneer inzamelen?

Lieve mensen, Oekraïne heeft een tekort aan onderstaande spullen. Dit weekend starten wij met het inzamelen ervan in onze winkels aan de Kwartelenmarkt/Hoogstraat. Heb jij onderstaande spullen en kan je ze missen, wacht dan niet. Breng ze dit weekend al in. Het gaat om;

 • Fleecedekens, thermische dekens die weinig ruimte innemen, chemische verwarmers, slaapmatten, thermoflessen
 • Zoutoplossing
 • Medische middelen zoals grote EHBO- koffers, verband, infusen, katheters, medicijnen ( pijnstillers, siroop voor baby’s/kinderen)
 • Pijnstillers (paracetamol, bloeding remmende middelen, acidum tranexamicum, ciprofloxacine, hemostatisch drukverband, verband met parafine, brandwondengellen, nitril handschoenen, transfuuspakketten, bloeding remmende banden, injectiespuiten, neusbrillen, zuurstofslangen, incubatiecondectoren, bloeddrukmeters, maandverband/tampons
 • Babyluiers en incontinentiemateriaal
 • Mutsen en handschoenen (geen andere kleding)
 • Rugzakken
 • Campinggaskookbranders en gasflessen
 • Zaklampen, gewone lampen en koplampen, fluiten (zorgen voor het vinden van nog levende mensen die ergens vast kunnen zitten
 • Voedsel met lange houdbaarheidsdatum
 • Wegwerpborden/kommen voor soep
 • Voor de dieren (honden en katten) voer en transportboxen.

Waar komt het terecht?

Via Polen worden deze benodigdheden over de grens in Oekraïne gebracht. De goederen worden afgeleverd waar ze nodig zijn. Breng alsjeblieft alleen wat nodig is. Zodra er berichten komen dat er andere behoeften zijn, zullen wij dat laten weten via onze social mediakanalen.

Namens Ani, Miriam, Jolanda en Lenny: “Geef om Oekraïne en doe mee. Samen maken we het verschil”.